Blog

     Krásný den,

     ráda bych se s vámi podělila o informace, které považuji za důležité vědět, ohledně péče o naši pleť. Díky své praxi jako kosmetička zjišťuji, že spousta z nás vlastně neví, jak správě o pleť pečovat. Není se čemu divit, protože na internetu, v reklamách a časopisech je spousta dezinformací. Není snadné se v této problematice orientovat a najít to správné řešení. Doufám tedy, že to málo co vím, vám to trochu usnadní. 

 

     Nejlepší co můžeme udělat pro naši pleť je čištění. To je alfa omega všeho. A to ráno i večer. Potřebujeme k tomu dva produkty. Prvním krokem je použít pleťové čistidlo, kam se řadí pleťový gel, pleťové mléko, pleťová pěna, pleťový olej nebo micerální voda. Druhým krokem je dočištění pomocí pleťového tonika neboli pleťové vody. Je třeba si dávat pozor, v běžných drogeriích nebo supermarketech občas vidím, že pod micerální vodou je napsáno, že se jedná o pleťovou vodu a naopak. Tam je pak důležité koukat na složení, o co vlastně jde.

     Pokud správně nečistíme pleť, nemá smysl investovat do kvalitních krémů a sér a ampulí a dalších produktů na výživu pleti. Do nevyčištěné pleti se účinné látky nedostanou a když, tak s sebou přinesou všechny ty nečistoty, co na pleti najdou. Když je čistá, krémy a séra hydratují a vyživují. Čištění je o tom, abychom zbavili pleť make-upu a nečistot, které nasbíráme nejen přes den, ale i v noci. Nejen prach a jiné částice ve vzduchu, ale i náš pot během dne i noci ulpívá na naší kůži. Co si budeme povídat, nekonzumujeme jen zdravé potraviny bez konzervantů, éček apod. Naše tělo se díky lymfatickému systému čistí a nečistoty odcházejí i právě potem a tím pádem zůstávají na naší pleti. Nehledě na to, že pleť v noci regeneruje a sama se mastí, po ránu je tedy na pleti mastný film, který je třeba také odstranit. Proto je čištění potřeba ráno i večer. 

     Pokud chceme vypadat mladě, svěže a krásně, musíme prostě čistit a doplňovat vhodné látky a hydrataci. A začít s tím teď hned. Respektive nejlépe od prvních pupínků, tzn. v pubertálním období. Důležitý je i výběr kosmetických přípravků, jak podle věku, tak podle typu a aktuálnímu stavu pleti.

     Do cca 25let nepotřebujeme tolik doplňovat vitamíny, anti-age látky, hydrataci apod. Tam se musíme soustředit na to, o jaký typ pleti jde. Pokud trpí na akné, je mastnější, sušší nebo se začíná červenat a vznikat kuperóza.

     Nad 25let je již třeba začít s výživou. V tomto věku začíná slábnout výroba kyseliny hyaluronové, kolagenu, lipidů,.... Takže, čím je pleť zralejší, tím je třeba více výživy. Samozřejmě vždy je to individuální. Ale čištění by mělo být stále stejné už od začátku.

     Jak na to. Nejprve musíme smýt nečistoty a odstranit případný make-up. Použijeme tedy produkt, který obsahuje čistidla. Může to být čistící pleťový gel, čistící pleťové mléko, čistící pleťová pěna, čistící pleťový olej, micerální voda. Tyto produkty nám pleť umyjí. Ale tyto čistidla bohužel také ulpívají na kůži a vytvoří tam takový film, který je třeba odstranit, aby byla pleť úplně čistá a připravena pojmout co nejvíce výživných látek z krému či séra či ampulky či jakéhokoliv jiného prospěšného produktu. A dočistíme to právě pleťovým tonikem neboli pleťovou vodou. Ta nám dodá i hydrataci a případně i jiné látky v malém množství. 

     Nejlépe je například pleťový gel nebo mléko rozetřít prsty na vlhkou pokožku obličeje, krku a dekoltu, řádně rozmasírovat a umýt teplou, či vlažnou vodou. Pak osušit a na vatový tampónek nanést pleťovou vodu a lehce otřít celou čištěnou plochu. Na tampónku vidíte, jestli je pleť čistá, nebo zda musíte s čištěním přidat. Pokud jsou na něm zbytky make-upu, nebo je zašedlý je třeba čistit důkladněji. Není to tak časově náročné abychom to nezvládly dvakrát denně. (Vychytávka je pleťový gel použít na obličej již při sprchování :-)). 

     Pokud uděláme tyto dva kroky, je naše pleť vyčištěna a připravena k přijmutí prospěšných a výživných látek a hydratace. A o tom zase až příště. Pokud jste dočetli až sem, děkuji

     Heslo dne: Čistím, tedy jsem :-)
     Martina Sailerová


Rezervace on-line: https://martinasailerova.snippet.myfox.cz/